Buurtbewoners, initiatiefnemers en andere geïnteresseerden hoorden op 19 juli meer over de toekomst van De Heemde. De gemeente Almelo organiseerde die dag een Open Huis. Belangstellenden woonden een presentatie bij en namen deel aan een rondleiding door het pand. Tijdens de presentatie stond het vervolgproces van de herbestemming centraal.

Een fotogeniek pand
Het contrast met de inloopbijeenkomst op 7 maart had niet groter kunnen zijn. Tijdens die inloopbijeenkomst was het koud, nat en vooral donker. Op de 19e zette het zonnetje het pand goed in het licht. Het hele gebouw was zichtbaar in de avondzon. Hierdoor konden bezoekers om het hele gebouw heen lopen. Het pand is door potentiële initiatiefnemers veelvuldig op de foto gezet en ook bewoners vonden het leuk het voormalig pand eens van binnen te bekijken.

Hoe doe je mee?
Vanaf vandaag is het inschrijfformulier voor het indienen van een idee op deze website te vinden. Op de pagina ‘Hoe doe je mee‘ is meer informatie te vinden.  Tot 16 september kan eenieder zijn of haar idee voor de Heemde insturen. Vervolgens is het woord aan de jury. Zij beoordeelt de ideeën op een viertal criteria. Bij een groot aantal goede ideeën vindt een Ideeënexpositie plaats. De hele buurt wordt uitgenodigd om tijdens deze ideeënexpositie te vertellen wat zij van de ideeën vindt. Als er slechts weinig goed scorende ideeën zijn, stuurt de jury haar advies rechtstreeks door aan het college van burgemeester en wethouders. Wij houden u uiteraard op de hoogte van het vervolg!

Wilt u zich graag aanmelden voor de nieuwsbrief? Of heeft u vragen over het proces? Stuur dan een bericht naar info@almelobuitendelijnen.nl.