Over iets minder dan twee weken sluit de mogelijkheid om ideeën voor De Heemde in te dienen. We krijgen allerlei ideeën binnen. Sommige initiatiefnemers willen zelf hun idee uitwerken, anderen delen hun idee graag met de wereld. In dit nieuwsbericht vind je die ideeën!

Pop-up en start-ups

“Een voormalig schoolgebouw is geschikt als bruisend gemeenschapscentrum met pop-ups en start-ups. Pop-ups zijn tijdelijke winkeltjes die een geschikte betaalbare locatie vinden om hun (dikwijls originele) producten voor te stellen. Start-ups zijn beginnende ZZP’ers die een goedkope kantoorruimte of werkplaats zoeken, en het zich financieel nog niet kunnen veroorloven privé ruimten te huren. De leegstaande klaslokalen worden met verschillende pop-ups een bruisende en duurzame buurt- en ontmoetingsplek, een community die co-creatie en dynamiek uitademt. Een andere of bijkomende mogelijkheid is een vergaderruimte voor een culturele vereniging, jeugdwerking enzovoorts.”

Pop-up restaurant of evenementenlocatie

“Maak van De Heemde een pop-up restaurant. Of tuig er een evenementenlocatie op!”

Logiesgebouw

“Het gebouw leent zich buitengewoon goed voor logiesgebouw voor Poolse arbeidsmigranten. Wij hebben deze mensen hard nodig, zeker nu de economie aantrekt. Almelo ligt erg gunstig ten opzichte van de autowegen in Duitsland, richting Polen, dus deze arbeidsmigranten zullen voor onze stad kiezen. Bovendien de economie trekt sterk aan en de verwachting is dat er nu steeds meer zullen komen. Zij zoeken elkaar graag op en in zo’n logies gebouw kan dat heel goed. Men ziet elders in het land in gemeenten dat er zulke gebouwen zijn. Uitzendbureaus bouwen b.v. zelf zo’n gebouw.”